Υπόθεση «Παπαγγελόπουλος vs Τσατάνη»: Στοίχημα ότι την έχετε καταλάβει λάθος.

Η MIG του κ. Βγενόπουλου, με έδραν την μαρτυριτσήν Ντζύπρον, ασχολιόταν γενικώς με τα συνηθισμένα: διακίνηση μαύρου χρήματος, δωροδοκίες, παράνομες δανειοδοτήσεις και τέτοια. Και επειδή αυτές οι δουλειές γινόντουσαν στην Ελλάδα, οι Κύπριοι ανακριτές, είπαν να ενημερώσουν τους Έλληνες εισαγγελείς. Η εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη ΡάΪκου παρέλαβε την σχετική αναφορά, όμως η εισαγγελέας Εφετών Γεωργία Τσατάνη, με ένα υποδειγματικό τάκλιν της την αφαίρεσε και άρχισε να καλπάζει προς το αρχείο.


Ενδιαμέσως, η κα Τσατάνη επισκέφθηκε τον τότε Υφυπουργό (σήμερα Αναπληρωτή Υπουργό) Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, για να τον ψήσει ότι η ενέργειά της να καβατζώσει την δικογραφία, ήταν νόμιμη, βάσει κάποιου νόμου που εκείνη τη στιγμή της διέφευγε. Ο Παπαγγελόπουλος της επισήμανε την νομική του άποψη, που ήταν ότι η Ταστάνη έπρεπε να αφήσει τα σάπια και να επιστρέψει την δικογραφία στην εισαγγελέα Διαφθοράς που ήταν και η μόνη αρμόδια. Είναι το γνωστό..
…ΦΕΡΕ ΠΙΣΩ ΤΗ ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ..
..που έβαλε τίτλο το Βήμα, ώστε να καταλάβει όλος ο κόσμος που βαρέθηκε να διαβάσει το δημοσίευμα, ότι ο Παπαγγελόπουλος είναι ένας Συριζαίος κάγκουρας, που παρεμβαίνει στο έργο της δικαιοσύνης και απειλεί ανυπεράσπιστες δικαστίνες. Πράγματι, η Τσατάνη, με μια ψηλοκρεμαστή μπαλιά έξω από τη μεγάλη περιοχή, έστειλε την υπόθεση Βγενόπουλου – MIG στο αρχείο, μισή ώρα πριν οι Κύπριοι ανακριτές μπουν στο γραφείο της για να λάβουν την δικαστική συνδρομή την οποία γενναιόδωρα τους είχαμε παραχωρήσει. Ο Βγενόπουλος μάλιστα, λίγες ώρες νωρίτερα, καταθέτοντας στην Κύπρο, είχε προαναγγείλει την αρχειοθέτηση της υπόθεσης, επικαλούμενος κληρονομικό χάρισμα. Όλα αυτά τα ανήκουστα έχουν κάνει έξαλλες τις Κυπριακές ανακριτικές αρχές και τον Ντσύπριον Υποργόν Δικκκκαιοσύνης, που μας σκυλοβρίζουσιν πατόκορφαν, αλλά δεν βαριέσαι, μισή ντροπή δική τους, μισή δική μας, σάμπως ποιος θα το μάθει, αφού δεν το λένε τα κανάλια.
Έρχεται όμως η άλλη συριζοάπλυτη, η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου, η οποία διέταξε πρόσφατα να ανασυρθεί από το αρχείο η δικογραφία, και να ελεγχθεί πειθαρχικά η Τσατάνη, γεγονός που πρέπει να έκανε αρκετούς κώλους να σφίξουν. Έτσι η Τσατάνη θυμήθηκε ξαφνικά το μπούλινγκ από τον σατανικό Παπαγγελόπουλο, και έτρεξε κλαίγοντας να το αφηγηθεί στον Ψυχάρη.
Δεν είναι σαφές που πήγαινε το μαύρο χρήμα του Βγενόπουλου. Πάντως οργισμένες ανακοινώσεις επί των δημοσιευμάτων του Βήματος, έβγαλαν ακαριαία η ΝΔ (Κάτω τα χέρια από τη Δικαιοσύνη κ. Τσίπρα..) το ΠΑΣΟΚ (προσπάθεια χαλιναγώγησης της ελεύθερης βούλησης των δικαστικών λειτουργών και μάλιστα με τρόπο προκλητικό..) και το Ποτάμι (επικίνδυνη θεσμική εκτροπή, ολοκληρωτικό καθεστώς κλπ). Λογικόν. Που ακούστηκε σε ένα ευνομούμενο κράτος, να μην μπορεί ο Εισαγγελέας να κουκουλώσει χωρίς έξωθεν παρεμβάσεις μια υπόθεση; Όσο για τους Κύπριους που έχουν ανέβει στα κεραμίδια και σκούζουν, να πάνε να φάνε χαλούμι και να μην μας υποδεικνύουν πως θα κάνουμε τη δουλειά μας. Άντε μπράβο..

Σχολιάστε